La Plaça – Peixateria & Degustació

Es va dissenyar una zona de degustació per una peixateria. Es tracta de traslladar la millor guingueta de la Barceloneta al cor de Barcelona, al barri de Les Corts.

Fent un homenatge als productes més humils del mar, la caballa, el salmó i la sardina, amb l’ús de mobiliari fet artesanalment de fusta reciclada i enea, el upcycling de les caixes de peix de fusta i botelles de vidre Mar de Frades i una paleta de colors marinera es vol traslladar al client a una experiència única de degustació de qualitat de productes del mar. 

L’interior i tots els aspectes de l’experiència recolzen coherentment la filosofia del propietari, treure lo més humil de la mar, combinar-ho mitjançant els productes molt humils com ara la sal i el sucre, per generar sensacions que ens aproximent al nostre estil de vida mediterrani en el seu estat més pur. 

Es volia crear un vincle emocional entre el client i l’essència més íntima d’en Youssef. Gràcies al upcycling de la mà de @lucirmas d’unes senzilles botelles de vi blanc @MardeFrades, que es van tallar al biaix imitant una botella surant al mar, es vol representar que ha estat viatjant per tota la mediterrània, des d’Algèria, país d’origen del Youssef fins a Barcelona. Vam deixar sense polir dues lletres: «SS», són les lletres que componen el cor del nom del Youssef a més de ser les inicials de Sal i Sucre, elements molt humils, però que, per Youssef Boucetta, són la base de tota experiència gastronòmica. Ell creu que sense aquests dos elements no és possible cuinar.

«La meva dona i jo tenim unes quantes peixateries a Barcelona. Volíem iniciar un projecte nou, una peixateria a les Corts amb espai de degustació. Li vam donar moltes voltes per materialitzar-ho fins que vam trobar amb la peça clau: La Maria. Ella ens va definir el projecte, ens va ajudar moltíssim gràcies a la seva professionalitat, el seu tracte personal i va fer un seguiment molt acurat fins al final del projecte. Van haver moments difícils degut a la Covid-19, però ella va estar molt pendent de nosaltres via whatsapp o videoconferència. Gràcies a la Maria hem acomplert el nostre projecte, si no hagués estat per ella, el projecte encara no estaria acabat. La Maria ens ha dissenyat un espai únic, amb un disseny molt estudiat, amb materials artesanals, fets a mida, reciclats… Li volem donar les gràcies per la seva professionalitat, per la seva amabilitat i tracte personal. Tenim ara una amiga a part d’una gran professional que segur ens ajudarà en els nostres projectes futurs»

Youssef Boucetta – xef i propietari de «La Plaça: Peixateria – Guingueta»

Fotografies: Alicia Garcia